Japans historia

Japans historia - Ingemar Ottosson, Thomas Ekholm | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ingemar Ottosson, Thomas Ekholm
DIMENSIONERA
8,9 MB
FILNAMN
Japans historia.pdf
ISBN
9781462593432

BESKRIVNING

»Fascinerande läsning.» Allt om Resor»Japans historia ger en aha-upplevelse.» Smålands-TidningenObs! Detta är en uppdaterad utgåva, som sträcker sig ända fram till år 2017.Japan är världens näst största ekonomi, trots att landet till ytan är mindre än Sverige. När WTO, G 8 eller Världsbanken samlas till toppmöte finns det alltid japaner i främsta ledet. Japans särpräglade och egensinniga civilisation har frambragt såväl geishor som samurajer. Via filmduken har detta land exporterat sin fascination för krigaranda, pliktkänsla och lojalitet. Västvärlden vibrerar av företeelser som karaoke, judo, sushi, manga och sudoku det finns många exempel på hur vi låter oss inspireras från öster.För att förstå en nation måste man studera dess förflutna, sägs det. Ändå är det över åttio år sedan ett heltäckande verk om japansk historia blev skrivet i vårt land. Nu kommer boken som tar oss med på Japans långa färd mot nuet. Vilka historiska erfarenheter har präglat landet som hade fred i flera hundra år, men som senare angrep både Kina och USA? Thomas Ekholm är fil mag i japanska och doktorand vid Göteborgs universitet. Han forskar om teceremonin samt undervisar i äldre japansk historia vid Lunds universitet.Ingemar Ottossonär fil dr i historia och universitetslektor vid Högskolan Kristianstad. Han har bott i Japan och forskar om Sveriges kontakter med Östasien genom tiderna. Han undervisar i modern japansk historia vid Lunds universitet.Fler pressröster: »Att på drygt 350 sidor så väl fånga Japans komplexa historia är ett mycket gott betyg åt författarna.» Arvika Nyheter»Som läsare känner man författarnas auktoritet och egna intresse av landet. Därför är Japans historia tilltalande och lätt att läsa. Och direkt spännande ... Japan är världens tredje största ekonomi och att det är ett helt fascinerande land framgår tydligt i Japans historia, som också kan användas som referens när en läser japansk skönlitteratur.« Bloggen A Room of My Own

Snarare än en traditionell överblick över den förmoderna japanska historien utforskar den här kursen betydande sociala och politiska framsteg i Japan fram till 1868 genom konst och materiell kultur. Japan är idag en viktig aktör i global och regional. Landet styrs fortfarande av den pacifistiska grundlag som skrevs 1947 av segrarna i andra världskriget.

[7] Japan är beläget i Stilla havet, öster om Japanska havet, Kina, Nordkorea, Sydkorea och Ryssland och sträcker sig från Ochotska havet i norr till Östkinesiska havet och Taiwan i söder. »Japans historia ger en aha-upplevelse.» Smålands-Tidningen »Att på drygt 350 sidor så väl fånga Japans komplexa historia är ett mycket gott betyg åt författarna.» Arvika Nyheter »Som läsare känner man författarnas auktoritet och egna intresse av landet. Därför är Japans historia tilltalande och lätt att läsa. Japan och Shintoism Japans äldre historia spelar större roll för framväxten av det Japan vi idag hör talas om.

RELATERADE BÖKOR