Historiska undersökningar - Grunder i historisk teori, metod och framställningssätt

Historiska undersökningar - Grunder i historisk teori, metod och framställningssätt - Anders Florén, Henrik Ågren, Susanna Erlandsson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anders Florén, Henrik Ågren, Susanna Erlandsson
DIMENSIONERA
10,27 MB
FILNAMN
Historiska undersökningar - Grunder i historisk teori, metod och framställningssätt.pdf
ISBN
4639209483183

BESKRIVNING

Historiska undersökningar handlar om hur man skriver historia, hur händelser i det förflutna ordnas till ett gripbart sammanhang. Den historiska undersökningen är inte vilken text som helst, den syftar till att besvara en fråga. Men hur ska en sådan fråga formuleras? Och hur ska den försvaras?Författarna resonerar här om hur en historievetenskaplig argumentation ser ut, vilka krav som ställs på framställningssättet, hur man använder metoder och källor, samt vad man ska tänka på då man kritiserar ett vetenskapligt arbete. I boken finns också en användbar begreppsguide där aktuella historieteoretiska begrepp och termer beskrivs.Denna tredje upplaga är grundligt reviderad och aktualiserad. Boken vänder sig främst till studenter på grundläggande nivå i historia, som för första gången ställs inför uppgiften att självständigt göra en historisk undersökning.

Read reviews from world's largest community for readers. [med Anders Florén] Historiska undersökningar : grunder i historisk teori, metod och framställningssätt (Lund : Studentlitteratur, 1998, 2006). Gatunamn och platskänsla i Uppsala (Uppsala : Ed.

Den historiska undersökningen är inte vilken text som helst, den syftar till att besvara en fråga. I boken diskuteras hur en sådan fråga formuleras och vetenskapligt ... Historiska undersökningar : grunder i historisk teori, metod och framställningssätt - Häftad.

RELATERADE BÖKOR