Stalingrad : krigets vändpunkt

Stalingrad : krigets vändpunkt - Antony Beevor | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Antony Beevor
DIMENSIONERA
4,52 MB
FILNAMN
Stalingrad : krigets vändpunkt.pdf
ISBN
9421182248978

BESKRIVNING

»En briljant och mycket stort genomförd bok.« Svenska DagbladetStalingrad är ett skakande tidsdokument om andra världskrigets kanske mest avgörande slag. Stalingrad innebar inte bara krigets psykologiska vändpunkt; det var också det första större slag i modern tid som utkämpades i en stad och som drog in civilbefolkningen i hänsynslösa strider.Antony Beevor blandar stilistisk briljans med dokumentära rapporter och gripande personskildringar. Som underlag för boken har han använt sig av opublicerade dagboksanteckningar, brev, förhörsprotokoll och medicinska rapporter. Han har intervjuat överlevande och använt sig av material ur tidigare stängda ryska arkiv.Fler pressröster om boken:»Den bästa och mest skakande fackboken jag läst. En modern klassiker.« Magnus Utvik, SVT om Stalingrad»Stalingrad slår ut det mesta som skrivits om andra världskriget. « Vestmanlands Läns Tidning»Har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. « Hallands Nyheter

Krigets vändpunkt. Antony Beevor ... Stalingrad är militärhistorikern Antony Beevors skakande tidsdokument om andra världskrigets kanske mest avgörande slag.

Striderna om staden pågick i flera månader och var ett av de hårdaste slagen under hela andra världskriget. Den 31 januari 1943 tvingades tyskarna kapitulera för de sovjetiska styrkorna.Stalingrad blev en vändpunkt i kriget.

RELATERADE BÖKOR