Vikingarnas stridskonst

Vikingarnas stridskonst - Lars Magnar Enoksen | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Magnar Enoksen
DIMENSIONERA
3,88 MB
FILNAMN
Vikingarnas stridskonst.pdf
ISBN
2808083961512

BESKRIVNING

Vikingarna var erkänt skickliga krigare i de flesta former av vapenkamp, och hade sinsemellan en rad uttalade stridsideal. Lars Magnar Enoksen har länge ägnat sig åt att studera vikingarna och beskriver i Vikingarnas stridskonst hur de vikingatida nordborna tränade upp sina stridsfärdigheter, både med och utan vapen. Hans redogörelse lägger tonvikt vid närstridskunskaper, men även stridsgrupperingar vid fältslag och vikingaflottornas sjöstrider berörs i boken.Lars Magnar Enoksen varvar längre och kortare citat ur högklassiga historiska källskrifter med noggranna analyser av de delar av textinnehållet som berör vikingarnas kampmetoder.Lars Magnar Enoksen har länge studerat vikingarna och i synnerhet deras skrifter och stridskonst. Han har tidigare utkommit med flera böcker i ämnet, bland andra "Runor. Historia, tydning, tolkning" (1998) och "Gudar och gudinnor i Norden" (2005).

midsommarfirande, Seglarläger för barn och ungdomar och Kräftskiva. På Hundudden arrangeras kappseglingen Vikingaregattan.

Beskrivning. Vikingarna var erkänt skickliga krigare i de flesta former av vapenkamp, och hade sinsemellan en rad uttalade stridsideal. Med utgångspunkt i studier av bl.a.

RELATERADE BÖKOR