Motstånd : de maktlösas kamp

Motstånd : de maktlösas kamp - Björn Kumm | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Björn Kumm
DIMENSIONERA
6,62 MB
FILNAMN
Motstånd : de maktlösas kamp.pdf
ISBN
4090323252037

BESKRIVNING

»Det råder inte tvivel om att Björn Kumm är en av landets främsta utrikesreportrar ... en motståndets encyklopedi i kompaktformat, välskriven, kunnig och oavlåtligt fängslande.« Dagens Nyheter»Kumm har med sina djupa kunskaper lyckats ge bilder av hur olika motståndskamper kan te sig, ofta kryddat med kuriösa underhållande detaljer.« Folket i BildBjörn Kumm har under sina många verksamma år rapporterat om politiskt motstånd. Vi känner till de motståndsrörelser som kämpade under andra världskriget i våra grannländer Danmark och Norge. Men en liknande kamp har förts på många andra ställen under lång tid.Motstånd handlar ofta om de maktlösas kamp. Hur ska man mobilisera de mycket svaga och de allra fattigaste mot en övermakt som kontrollerar stat och militär? Trots allt har många motståndsrörelser segrat, ibland utan att tillgripa våld. Hur har det gått till? Och vad händer när motstånd krossas?Björn Kumm berättar nu initierat om alla de motståndsrörelser som kämpar mot första och andra världskrigets segrarmakter. Motstånd är en angelägen och fängslande skildring som behövs för att förstå dagens ofta obegripliga konflikter.Björn Kumm (f. 1938) är författare och journalist, känd från radions P1. Hans stora intresse är utrikespolitik och hans analyser och kommentarer om händelser i världen är kända både från radio och tidningar. Han har tidigare gett ut ett flertal böcker, däribland Terrorismens historia (1998), Kalla kriget (2006), Tito (2009) och Fidel Castro (2011).

1966, då Björn Kumm arbetade på Aftonbladet, avslöjade han hemlig åsiktsregistrering som bedrivits av Säkerhetspolisen (SÄPO). Läckan var 22-åriga Ingrid Karlsson (numera Windahl) som nyss anställts på SÄPO.

Hur ska man mobilisera de mycket svaga och de allra fattigaste mot en övermakt som kontrollerar staten och har flest vapen? Trots allt har många motståndsrörelser segrat, ibland utan att tillgripa våld. All världens öl : över 400 sorters ale, lager, stout och hantverksöl från hela världen bok Mark Kelly pdf Björn Kumm har under sina många verksamma år rapporterat om politiskt motstånd. Vi känner till de motståndsrörelser som kämpade under andra världskriget i våra grannländer Danmark och Norge.

RELATERADE BÖKOR