Möten i monsunen : Sverige och Kina genom tiderna

Möten i monsunen : Sverige och Kina genom tiderna - Ingemar Ottosson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ingemar Ottosson
DIMENSIONERA
7,42 MB
FILNAMN
Möten i monsunen : Sverige och Kina genom tiderna.pdf
ISBN
5722025592404

BESKRIVNING

Det har skrivits mycket om Sverige och Kina, inte minst om ostindiehandeln under 1700-talet och en hel del om svenska upptäckare och forskare under Sven Hedins tidevarv. Några böcker handlar om 60-tals maoismen. Men hittills har det inte funnits någon bok som täcker hela historien om de svensk-kinesiska förbindelserna. Kina behöver ingen presentation. Vad landet spelar för roll idag vet vi. Det har blivit en ekonomisk supermakt med intressen över hela världen. Nu om inte förr måste vi studera dess historia och nutid, inklusive våra egna relationer österut. Sveriges förbindelser med Mittens rike är en krönika av äventyr som sträcker sig över fyra århundraden. Under stormaktstiden, då enstaka svenskar seglade till Östasien kunde ingen ana att Kina i en framtid skulle bli en mycket viktig svensk exportmarknad med IKEA i varje stad.   Boken skildrar möten mellan människor på ömse sidor som upplevt motparten som mycket annorlunda. Stämningslägena har skiftat dramatiskt: beundran har följts av skräck.    Författaren Ingemar Ottosson är docent i historia vid Lunds universitet och har mångårig erfarenhet som forskare och lärare, i Sverige och Kina.   Boken är rikt illustrerad.

Köp Möten i monsunen : Sverige och Kina genom tiderna av Ingemar Ottosson på Bokus.com. Möten i monsunen Sverige och Kina genom tiderna. av Ingemar Ottosson, 1957-(Bok) 2019, Svenska, För vuxna ...

219 kr Ginza. 219 kr Ginza: Polarforskaren Som Strandade I Kina.

RELATERADE BÖKOR