Väder som förändrade världen

Väder som förändrade världen - Marcus Rosenlund | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Marcus Rosenlund
DIMENSIONERA
7,50 MB
FILNAMN
Väder som förändrade världen.pdf
ISBN
7944752919237

BESKRIVNING

Det må vara vinnaren som skriver historien. Men hur många gånger har det inte varit vädret som har avgjort vinnaren? Eller avslutat berättelsen utan någon vinnare alls?    Vetenskapsredaktören Marcus Rosenlund debuterar med en bok om hur klimatet och vädret påverkat historiens gång. Här får du bland annat veta hur El Niño-fenomenet bidrog till Maya-kulturens undergång, varför Grönland heter Grönland och vad sambandet är mellan Edvard Munchs målning Skriet och vulkanutbrottet på Krakatau 1883. Samt hur vädrets makter hjälpte Englands flotta att betvinga den spanska armadan 1588.   Rosenlund förklarar svåra saker så att de blir glasklara. Han berättar med entusiasm och kunskap om väder och vind ett ämne som sysselsatt mänskligheten genom alla tider.Marcus Rosenlund har arbetat som journalist vid Svenska Yle mer än tjugo år, bland annat med det populära vetenskapsprogrammet Kvanthopp. År 2015 tilldelades Rosenlund Topeliuspriset av Finlands svenska publicistförbund för sin förmåga att göra vetenskaperna begripliga och fascinerande för alla.

Du måste också göra dig till herre över vädrets makter. Det har inget imperium ännu lyckats med, och därför har de alla gått under.Marcus Rosenlund berättar med entusiasm och kunskap om väder och vind ett ämne som sysselsatt mänskligheten genom alla tider. Väder som förändrade världen höll Marcus Rosenlund sysselsatt stora delar av våren och sommaren.

Han berättar med entusiasm och kunskap om väder och vind - ett ämne som sysselsatt mänskligheten genom alla tider.Väder som förändrade världen erhöll Statens informationsspridningspris 2019. Här kommer en hyllning till tio kvinnor som förändrade världen och på ett eller annat sätt banade väg för kommande generationer genom sin envisa kamp. Urvalet baseras på kvinnor som varit aktiva de senaste 100 åren, och vi har försökt få till en spridning sett till både tidsperiod och inom vilket område de verkat. Marcus Rosenlund: "Väder som förändrade världen" Schildts & Söderströms, 2018, 272 s.

RELATERADE BÖKOR