Metaller, hantverkare och arkeologi : från nutid till forntid

Metaller, hantverkare och arkeologi : från nutid till forntid - Gustaf Trotzig | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gustaf Trotzig
DIMENSIONERA
4,48 MB
FILNAMN
Metaller, hantverkare och arkeologi : från nutid till forntid.pdf
ISBN
2945664199352

BESKRIVNING

Metaller hantverkare och arkeologi tar ett unikt helhetsgrepp på hur metaller har använts genom tiderna - från järn till guld. Ta del av exklusivt bildmaterial och fördjupande tankegångar kring hur kunskapen gått i arv.När man ser en metallhantverkare hantera verktyg som utvecklades långt före Kristi födelse, är det uppenbart att det finns släktskap och förbindelser mellan dagens och äldre tiders arbete. Det unika bildmaterialet låter oss ta del av vackert och funktionellt hantverk som fångar sinnet och fantasin, oavsett om det kom till för tusen år sedan - eller i dag."Metaller, hantverkare och arkeologi. Från nutid till forntid" vill inspirera och stimulera såväl hantverkare som historieintresserade och forskare. Tyngdpunkten ligger på svenskt fyndmaterial från tidig medeltid och yngre järnålder med utflykter till andra länder och epoker. Boken avslutas med en omfattande ordlista med engelska översättningar av hantverkstermer och en gedigen litteraturlista där intresserade kan leta sig vidare inom området.Författaren Gustaf Trotzig är professor emeritus i laborativ arkeologi. Han har djupa såväl akademiska som praktiska kunskaper om metallhantverk och har bl.a. förestått arkeologiska forskningslaboratoriet (AFL) vid Stockholms universitet samt undervisat vid hantverksutbildningen på Sätergläntan hemslöjdens gård i Insjön.

Tyngdpunkten ligger på svenskt fyndmaterial från tidig medeltid och yngre järnålder. Boken Metaller, hantverkare och arkeologi ger ett helhetsperspektiv på bruket av hantverksmetaller - från järn till guld och från nutid till forntid. Studien startar i nutiden och gräver sig på arkeologers vis ner genom metallhantverkets "kulturlager" mot äldre tider.

Hantverkare och arkeologi från forntid till nutid. Av Gustaf Trotzig Boken vill inspirera både hantverkare och forskare.

RELATERADE BÖKOR