Istanbul : vandringar i Europas största stad

Istanbul : vandringar i Europas största stad - Stefan Foconi | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Stefan Foconi
DIMENSIONERA
8,22 MB
FILNAMN
Istanbul : vandringar i Europas största stad.pdf
ISBN
8679083434863

BESKRIVNING

Istanbul är unikt, eftersom ingen annan stad gränslar två världsdelar eller har ett bättre geografiskt läge. Staden är Europas port mot Asien och vice versa. En gång en grekisk koloni, så romarnas och Bysantinska rikets huvudstad, Osmanska imperiets kosmopolitiska centrum och idag en snabbt växande metropol med runt 15 miljoner invånare, nästan samtliga turkar och kurder. Istanbul var hedniskt i ett millennium, kristet lika länge, bara för att 1453 förvandlas till huvudstad i det största muslimska riket någonsin. Under seklernas lopp har staden hos européerna uppväckt fruktan, hat, nedlåtenhet, förakt och till sist intresse och nyfikenhet. Idag är Istanbul en första rangens angelägenhet för varje av historien och storstadslivet drabbad person. Denna bok försöker visa varför staden ser ut som den gör. Under sex vindlande promenader i tid och rum får läsaren gå i närkamp med Istanbul och lära känna många av dess egenheter och okända skatter.Stefan Foconi är författare och har tidigare gett ut tio böcker, varav tre om Iran, Egypten och Turkiet tillsammans med Tomas Andersson.

Här är Europas billigaste turiststäder. Europas största stad Istanbul. foto: Pixabay.

Laddas ned direkt. Köp boken Istanbul - Vandringar i europas största stad av Stefan Foconi (ISBN 9789175042930) hos Adlibris.

RELATERADE BÖKOR