Den inre kretsen : den svenska ekonomiska elitens inflytande över partipoli

Den inre kretsen : den svenska ekonomiska elitens inflytande över partipoli - Niklas Stenlås | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Niklas Stenlås
DIMENSIONERA
9,8 MB
FILNAMN
Den inre kretsen : den svenska ekonomiska elitens inflytande över partipoli.pdf
ISBN
8299145735397

BESKRIVNING

Niklas Stenlås uppmrksammade avhandling Den inre kretsen är en granskning av den svenska ekonomiska elitens inflytande över partipolitik och opinionsbildning under 1940-talet. Författaren hävdar att denna grupp hade omfattande politiska ambitioner och att verksamheten leddes av en grupp storföretagare med goda kontakter inom såväl företagarvärld som partipolitik. Genom stora ekonomiska insatser stödde man den borgerliga pressen och de borgerliga partierna, samtidigt som man byggde upp egna opinionsbildande organisationer. Här undersöks det sociala nätverket och de informella kontakterna tillsammans med den identitet, självmedvetenhet och omvärldsuppfattning som drev den ekonomiska eliten till politisk handling.

Författaren hävdar att denna grupp hade omfattande politiska ambitioner och att verksamheten leddes av en grupp storföretagare med goda kontakter inom såväl företagarvärld som partipolitik. Den inre kretsen den svenska ekonomiska elitens inflytande över partipolitik och opinionsbildning 1940-1949 av Niklas Stenlås ( Bok ) 1998, Svenska, För vuxna Köp 'Den inre kretsen : den svenska ekonomiska elitens inflytande över partipoli' bok nu. Niklas Stenlås uppmrksammade avhandling Den inre kretsen är en Köp böcker av Niklas Stenlås: Niklas Stenlås uppmärksammade avhandling Den inre kretsen är en granskning av den svenska ekonomiska elitens inflytande över partipolitik och opinionsbildning under 1940-talet. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom kretsen Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag.

... den sanna berättelsen om 33 män instängda i en gruva i Chile ... 2016-jan-20 - Böckerna om Teddy är vid sidan av Sigge-böckerna en del av författaren Lin Hallbergs bibliografi. Har på s k förekommen anledning och passande nog just på 1 maj läst ut Niklas Stenlås klassiska avhandling "Den inre kretsen.

RELATERADE BÖKOR