Vägen till Tuzla : en roman i krigets Bosnien

Vägen till Tuzla : en roman i krigets Bosnien - Daniel Söderqvist | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Daniel Söderqvist
DIMENSIONERA
3,25 MB
FILNAMN
Vägen till Tuzla : en roman i krigets Bosnien.pdf
ISBN
6775113757473

BESKRIVNING

Det är början på 1994 och kriget i Bosnien går snart in på sitt tredje år. Stridslinjerna är stabiliserade. De inringade bosniska städerna utsätts för bosnienserbisk artillerield varje dag och många menar att de enkelt kan intas av den överlägsna bosnienserbiska krigsmakten, men att bosnienserberna hellre tömmer städerna på människor först. Den etniska rensningen pågår för fullt.Elias Engel, tidigare FN-soldat, bor med sin sambo Cecilia Ericsson i ett hus på landet. Han är arbetslös och förhållandet med Cecilia är på väg att lösas upp, men ingen verkar vilja vara den som tar första steget. Elias får frågan om han kan jobba med hjälpsändningar till gruvstaden Tuzla i östra Bosnien.Vägen till Tuzla är Daniel Söderqvists fjärde bok. Här ger han sig i kast med en roman i krigsmiljö. En miljö han känner igen som hjälparbetare i Bosnien, som soldat på det svenska fältsjukhuset i Saudiarabien 1991 under det första Gulfkriget och som FN-soldat under Operation Restore Hope i Somalia 1993.

Stridslinjerna är stabiliserade. De inringade bosniska städerna utsätts ... Vägen till Tuzla : en roman i krigets Bosnien Daniel Söderqvist Häftad.

Det är början på 1994 och kriget i Bosnien går snart in på sitt tredje år. Stridslinjerna är stabiliserade.

RELATERADE BÖKOR