Kvinnomöda och skaparglädje

Kvinnomöda och skaparglädje - Ulla Oscarsson | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ulla Oscarsson
DIMENSIONERA
4,34 MB
FILNAMN
Kvinnomöda och skaparglädje.pdf
ISBN
8381808157258

BESKRIVNING

Kvinnans historia och de textila hantverken är nära förknippade. I denna rikt illustrerade (325 bilder) bok berättas om det textila arbetet och de sammanhang där hemmets nyttotextilier, prydnadsvävnader och kläder har tillkommit: Det mödosamma textilarbetet å ena sidan – glädjen att skapa något vackert å den andra. Det handlar om Jämtlands och Härjedalens textilhistoria, men innehållet ger generell kunskap till glädje för varje läsare som fascineras av garnernas, tygernas och plaggens magi.

Köp Den franske kammartjänarens resa : minnen från länderna i norr på 1660-talet av Ingemar Oscarsson på Bokus.com. Och trots detta enormt tidskrävande arbete, denna kvinnomöda, som ligger bakom textilier så fanns också utrymme för skaparglädje. - Tyvärr intervjuade man ju aldrig 1700-talsmänniskan om hon kände glädje i det här men det tror jag att de gjorde, säger Ulla. De nästan 1000 år gamla bildberättelserna skapades i brytningstiden mellan hednisk och kristen tid.

Köp boken Kvinnomöda och skaparglädje hos oss! Recension: Kvinnomöda och skaparglädje. 4 april, 2014 boktips, textilhistoria Lillemor Larsson-Haga.

RELATERADE BÖKOR