Finlands historia

Finlands historia - Pertti Rajala | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pertti Rajala
DIMENSIONERA
8,63 MB
FILNAMN
Finlands historia.pdf
ISBN
4576099741496

BESKRIVNING

Den lättlästa faktaboken om Finlands historia har omarbetats både till text och utformning. Berättelsen om Finland börjar efter istiden när de första människorna kom till Finland. Den här boken handlar om finländarnas liv och vardag genom tiderna. Under historiens gång har Finland upplevt krig och andra svåra tider. Finland har varit en del av Sverige och Ryssland och fått kämpa för sin självständighet. Boken Finlands historia berättar om hur Finland har förändrats under tidens gång. Boken handlar också om hur livet i Finland har blivit lättare. Välkommen med på en resa genom Finlands historia! Boken innehåller också ett kapitel om finlandssvenskarna.

I Sverige är allt detta märkligt okänt. Men Herman Lindqvist, som vuxit upp i Helsingfors, brukar framhålla Finlands roll i den svenska historien och för detta har han blivit ordensprydd av den finska regeringen. Historien som ett drama utan manuskript, med olika aktörer, alternativ och möjligheter, belyses av sju framstående finländska historiker i boken Öppet fall, Finlands historia som möjligheter och alternativ 1417-2017, utgiven av SLS och redigerad av Nils-Erik Villstrand (Åbo akademi) och Petri Karonen (Jyväskylä universitet)..

Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom finlands historia Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR