Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona

Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona - Urve Lepasoon | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Urve Lepasoon
DIMENSIONERA
5,1 MB
FILNAMN
Örlogsvarvet : ett världsarv i Karlskrona.pdf
ISBN
4214415002822

BESKRIVNING

I trehundra år har man byggt skepp i Karlskrona. Med tiden kom statens örlogsvarv att bli en miljö så utan motstycke att den idag är klassad som världsarv.Denna bok tecknar bilden av en industriell miljö, dess etablering och utveckling sedan alltsedan 1600-talet. Mycket är skrivet om skepp och skeppsbyggnad. Här ligger tonvikten på varvet självt, på dess anläggningar samt på varvet som arbetsplats och motor i stadens och statens utveckling.Här belyses även de europeiska örlogsvarvens historia och det växelspel, som rådde dem emellan. I denna process kom varvet i Karlskrona att inta en särställning.Urve Lepasoon, född 1937 i Estland, är fil. kand. i konsthistoria, etnologi och arkeologi i Lund. Konsthögskolans arkitekturhistoria 1984. Hon har arbetat med kulturmiljö på flera länsmuseer. 19882002 expert på Boverket i byggnadsvård, stilhistoria och lagstiftning i hithörande ämnen. Hon har publicerat uppsatser och artiklar i dessa ämnen samt skriften Byggnaders särdrag.Rikt illustrerad i färg och svart-vitt.

Med tiden kom statens örlogsvarv att bli en miljö så utan motstycke att den idag är klassad som världsarv. Denna bok tecknar bilden av en industriell miljö, dess etablering och utveckling sedan alltsedan 1600-talet.

Gamla varvet i Karlskrona, fortifikationer till havs och örlogsbasens äldre delar samt de tre kyrkorna på Trossö bidrog till att Karlskrona upptogs i UNESCO´s världsarvslista världsarv. På örlogsvarvet i Karlskrona finns flera märkvärdiga byggnader uppförda. De är idag en del av världsarvet Örlogsstaden Karlskrona som sedan 1998 finns upptaget på UNESCOs världsarvslista.

RELATERADE BÖKOR