Rosornas Krig

Rosornas Krig - Michael Nordin | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Michael Nordin
DIMENSIONERA
12,45 MB
FILNAMN
Rosornas Krig.pdf
ISBN
7575699951756

BESKRIVNING

Efter drygt hundra års krig (1337-1453) mot Frankrike återvände de engelska soldaterna till sitt hemland – besegrade. De storvulna planerna på ett engelskt-franskt imperium styrt från London hadestrandat på fransmännens förbittrade motstånd. Nu väntade man sig en freds- och återhämtningsperiod, men istället kastade sig de engelska stormännen över varandra i det värsta av alla slags krig – inbördeskriget – ledda av de två grenarna av kungahuset Plantagenet – Lancaster och York! Kriget skulle, med långa uppehåll fortsätta i ungefär 30 år och leda till att den gamla kungaätten utplånade sig själv och beredde väg för den obskyra walesiska familjen Tudor till tronen.I den första boken om Rosornas krig på svenska språket får vi möta kungar, hertigar, biskopar, magnater,”vanliga” adelsmän, präster, borgare, sjömän och bönder i det turbulenta 1400-talets England, som styrdes i enlighet med en järnhårt upprätthållen hierarki byggd på den feodalism som Vilhelm erövraren infört i England efter den normandiska erövringen 1066. En feodalism som nu emellertid började skaka i sina grundvalar när man till och med ifrågasatte kungens gudomliga utvaldhet!

Fjärde boken, Ravenspur : Författare: Conn Iggulden: Releasedatum: 2017-10-31 : Upplaga: Serie: Rosornas krig : Översättare: Manne Svensson Uppläsare: Torsten Wahlund Nedan information kommer från CNET, CDON.COM kan inte garantera att denna information är korrekt. Skriv en recension.

Tredje boken, Blodsfejd Conn Iggulden 59 kr 59 kr Lägg i varukorg Just nu. Spara 16%.

RELATERADE BÖKOR