Kråkö i går och i dag

Kråkö i går och i dag - Marianne Green | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Marianne Green
DIMENSIONERA
9,31 MB
FILNAMN
Kråkö i går och i dag.pdf
ISBN
6209447272000

BESKRIVNING

Kråkö, det lilla samhället, omgivet av vatten på alla håll, beskriver det fi nländska samhället i miniatyr. Här har mycket hänt. Under medeltiden hade Kråkö sina egna frälsesläkter. Människorna var hårt utsatta för såväl naturens nycker som de politiska strömmarna med krig och anfall utifrån.Under ofredsåren i början på 1700-talet tömdes Kråkö så gott som helt på bosättning. Fram mot sekelskiftet steg befolkningsantalet och i början på1900-talet kunde vi räkna med ca 800 boende på Kråkö. Denna första del av historiken om Kråkö beskriver dels livet på ön fram till 1917. August Eklöfs sågverksamhet på Sågholmarna och skeppning av trävaror gav mången Kråkö bo sysselsättning. Vattnen utanför ön sjöd av aktiviteter. Gamla Kråköbor beskriver dofter, ljud och stämningar från gångna tider. Dels får mången Kråköbo komma till tals och presentera sina fastigheter utbrutna före 1945 från de fyra stomlägenheternaStorgård, Påvals, Fogdas och Dobbas. Författaren till denna bok har tillbringat många timmar i samtal med gamla Kråköbor vilkas minnen och erfarenheter är ovärderliga för dagens Kråköbo. Vi får erfara hur planerna för Finlands framtid drogs upp kring det runda bordet i vardagsrummet på Henriksberg. Boken ger enbild av ett sjudande lokalsamhälle parallellt med utvecklingen i det omgivande Finland.

Läs online Ladda ner PDF Ladda ner lågupplöst PDF Tryckoriginal Ladda ner Word Ladda ner Excel Rapport på ett blad. Sidor: Nyheter.

Marika Tandefelt (RED.) Utgivningsår. 2017.

RELATERADE BÖKOR