Österbottniska seder och olater

Österbottniska seder och olater - Fredrik Krus | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Fredrik Krus
DIMENSIONERA
7,61 MB
FILNAMN
Österbottniska seder och olater.pdf
ISBN
9008734822908

BESKRIVNING

Österbottniska seder och olater är ett illustrerat populärhistoriskt verk, som skildrar traditioner och sedvänjor i Svenskösterbotten från mitten av 1700-talet fram till det att moderna idéer trängde sig på och förändrade det uråldriga byasamhället i grunden i slutet av 1800-talet.Bokens huvudteman är frieriseder, bröllopstraditioner, brännvinskulturen och det grova våldet under knivjunkarperioden. Dessutom ges en bild av hur rättssamhället fungerade, både på det världsliga och andliga planet. Även prästerskapets mödor att hålla efter sin oregerliga flock beskrivs och man får ta del av hur utomstående besökare uppfattade landskapets befolkning.Boken innehåller över 170 illustrationer gjorda av författaren. De ger texten extra liv och bildtexterna är ofta av humoristisk art."Det här är en bok man läser med ett leende på läpparna. Med lite fantasi är det lätt att tänka sig in i de flesta situationer. Längtan till gångna tider? Bonderomantik låter bra, men vardagen var oromantisk och brännvinet gav den ett falskt skimmer." - Rune Frants, Vasabladet 21.12 2013.

Boken ifråga heter "Österbottniska seder och olater" av Fredrik Krus. Ofta heter det att det var bättre förr när nutida problem och tråkigheter kommer på tal.

Speciellt den nordiska gemenskapen och Urkult ligger mig varmt om hjärtat. Dessa och många andra frågor besvaras och illustreras på ett medryckande och humoristiskt sätt i "Österbottniska seder och olater". Boken är skriven av Kosköbon Fredrik Krus.

RELATERADE BÖKOR