Förkroppsligad fiktion och fiktionaliserade kroppar : levande rollspel i Östersjöregionen

Förkroppsligad fiktion och fiktionaliserade kroppar : levande rollspel i Östersjöregionen - Erika Lundell | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erika Lundell
DIMENSIONERA
4,73 MB
FILNAMN
Förkroppsligad fiktion och fiktionaliserade kroppar : levande rollspel i Östersjöregionen.pdf
ISBN
7859665023570

BESKRIVNING

Den här avhandlingen handlar om levande rollspel, även kallat lajv. levande rollspel kan liknads vid improviserad teater utan publik. Ett aljv kan äga rum under allt från ett par timmar till flera dygn, och deltagarna spelar roller som passar in i den slags värld som ska gestaltas. Levande rollspel är en upplevelseform med starkt fokus på deltagande och kan ses som en deltagandekultur där de som upplever lajvet ockshå är med och skapar det.Lajv har sedan skiftet 1970-80-tal genomförts på många platser i världen och finns representerat i så gott som alla Europas länder. Avhandlingens exempel hämtas från Östersjöregionen och närliggande områden. Här ges inblick i hur levande rollspel går till, från förberedelser, till speldagar, och det intensiva berättande som tar vid när lajvet är slut.Avhandlingen ställer frågor om villkor för gestaltande och förkroppsligande. Vilka mallar finns för gestaltande i de kollektivt skapande världar som är tänkta att ges kropp under de dagar då lajvevenemanget pågår? Hur materialiseras de beskrivna visionerna om den påhittade värld som ska gestaltas?

Levande rollspel i Östersjöregionen . F örkroppsligad fiktion och fiktionaliserade kroppar Levande rollspel i Östersjöregionen Er ika Lundell ©Erika Lundell och Acta Universitatis 2014 Förkroppsligad fiktion och fiktionaliserade kroppar : Levande rollspel i Östersjöregionen av Erika Lundell häftad, 2015, Svenska, ISBN 9789187235825 Förkroppsligad fiktion och fiktionaliserade kroppar : levande rollspel i Östersjöregionen Erika Lundell Häftad.

Tillhör vi Sveriges framtid? En etnologisk studie av vardag och hållbarhet i norrländsk glesbygd. Diss.

RELATERADE BÖKOR