Doktor- och systergatorna på Guldheden i Göteborg

Doktor- och systergatorna på Guldheden i Göteborg - Birgit de Abrew | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Birgit de Abrew
DIMENSIONERA
6,46 MB
FILNAMN
Doktor- och systergatorna på Guldheden i Göteborg.pdf
ISBN
6688660953933

BESKRIVNING

På Södra Guldheden i Göteborg har torget, gatorna och backarna namngivits efter 25 mycket hedervärda läkare och sjuksköterskor. Men vilka var personerna bakom namnen och hur var förhållandena under deras livstid.Birgit de Abrew arbetade i många år på apoteket vid Doktor Fries Torg och blev alltmer nyfiken på vad Fries och alla de andra gatunamnen stod för. När hon frågade runt var svaren väldigt svävande. Därför bestämde sig Birgit de Abrew för att själv söka ta reda på, i arkiv, äldre litteratur och med hjälp av intervjuade ättlingar, bakgrunden till Göteborgs stads stora uppskattning av dessa 25 läkare och sjuksköterskor.

Men vilka var personerna bakom namnen och hur var förhållandena under deras livstid.Birgit de Abrew arbetade i många år på apoteket vid Doktor Fries Torg och blev alltmer nyfiken på vad Fries och alla de andra gatunamnen stod för. På Södra Guldheden i Göteborg har torget, gatorna och backarna namngivits efter 25 mycket hedervärda läkare och sjuksköterskor. Men vilka var personerna bakom namnen och hur var förhållandena under deras livstid.

Trådlöst bredband finns. Kontakt Hitta information om Folktandvården Guldheden.

RELATERADE BÖKOR