Mobergland : personligt och politiskt i Vilhelm Mobergs utvandrarserie

Mobergland : personligt och politiskt i Vilhelm Mobergs utvandrarserie - Jens Liljestrand | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jens Liljestrand
DIMENSIONERA
9,69 MB
FILNAMN
Mobergland : personligt och politiskt i Vilhelm Mobergs utvandrarserie.pdf
ISBN
6656757930117

BESKRIVNING

Säg namnen Karl Oskar och Kristina och alla vet genast vad du menar. Genom gigantiska upplagor, översättningar till främmande språk, Jan Troells filmer och Björn och Bennys musikal har Vilhelm Mobergs utvandrarserie blivit den svenska litteraturens mest älskade och lästa verk. Det är dessutom flitigt använt som en grundläggande källa till kunskap om den svenska utvandringen till Nordamerika på 1800-talet.I Mobergland visar Jens Liljestrand hur utvandrarserien, som gavs ut under åren 19491959, i själva verket säger mer om sin egen tid än om 1800-talet. De självbiografiskt färgade romanerna speglar den åldrande stjärnförfattarens hat mot den svenska byråkratin och hans sökande efter lycka och oberoende i USA.Böckerna är samtidigt, med teman som normalitet och avvikelse, frihet och tvång, öst och väst, en del av femtiotalets svenska och amerikanska kultur kring kalla kriget. De är formade av sin tids längtan efter starka män och självuppoffrande kvinnor, idealisering av kärnfamiljen, rädsla för det avvikande och den skräckblandade förtjusningen inför det sexuellt frigjorda.Mobergland. Personligt och politiskt i Vilhelm Mobergs utvandrarserie är en studie i hur ett i grunden personligt och politiskt romanprojekt kom att muta in sitt eget område i litteraturen, och skapa sig positionen som det moderna Sveriges national-epos. Jens Liljestrand skildrar med ett medryckande språk hur ett verk som stod mitt i tiden kom att uppfattas som tidlöst och allmängiltigt. Hans bok tar ett nytt och fascinerande grepp om myten och människan Moberg.

Köp Mobergland : personligt och politiskt i Vilhelm Mobergs utvandrarserie av Jens Liljestrand på Bokus.com. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom vilhelm moberg Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

This is a thesis on the Swedish writer Vilhelm Moberg (1898-1973) and his renowned novel cycle about Swedish emigrants to the U ... Mobergland - personligt och politiskt i Vilhelm Mobergs utvandrarserie På måndag kommer Jens Liljestrand till Viksjö bibliotek och berättar om sin bok Mobergland som handlar om Vilhelm Mobergs utvandrarserie. Få böcker har fastnat i det kollektiva minnet såsom Vilhelm Mobergs Utvandrarna. Apostlar och profeter : 100 bibliska gestalter du bör känna till R P Nettelhorst pdf Arbetsoförmåga : ur ett mångdisciplinärt perspektiv .pdf Hämta Lotta Vahlne Westerhäll Arche : tidskrift för psykoanalys, humaniora och arkitektur Nr 52-53 bok - Georg Klein .pdf Jens Liljestrand.

RELATERADE BÖKOR