Matrosen & stjärnan

Matrosen & stjärnan - Jean Genet | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jean Genet
DIMENSIONERA
4,57 MB
FILNAMN
Matrosen & stjärnan.pdf
ISBN
1197538034546

BESKRIVNING

Querelle landstiger i Brest, vars dimmiga hamnkvarter befolkas av sjömän, hamnarbetare, poliser och prostituerade.Querelle, själv matros, tjuv, opiumsmugglare, prostituerad och seriemördare, begår ett mord som för honom innebär både en förbannelse och en befrielse; det utplånar honom som moralisk varelse i denna värld. När ett annat mord begås i hamnkvarteren, ser Querelle chansen att undkomma lagen. Det blir samtidigt hans ultimata förnedring, eftersom han kommer att förråda den han älskar.Inte undra på att Matrosen och stjärnan väckte skandal i Frankrike när den kom 1947. Bara ett par år efter befrielsen från nazistregimen glorifierar romanen förräderiet. Det var så Jean Genet hanterade det mordiska hos människan: genom att dyrka det. På så vis både upplyste och levandegjorde han ett moraliskt gränsterritorium.I översättning av Nils Kjellström och med ett nyskrivet förord av Helena Eriksson.»Genet skapar en egen värld som ofta översvämmas av en brinnande skönhet. En mörkt högtidlig glans som inte mycket i den moderna litteraturen kan tävla med.« BENGT HOLMQVIST»Bara en handfull 1900-talsförfattare, som Kafka och Proust, har en lika viktig, lika auktoritär, lika oåterkallelig röst och stil.« SUSAN SONTAG»Sin generations mest originella och provokativa författare.« THE TIMES»Genet var utan tvivel en av det här århundradets största franska prosapoeter, på samma nivå som Proust och Céline.« LE MATIN»Genet tar det latenta hotet i sexualiteten på allvar, och drar med oss in i en konfrontation med de lägsta av änglar.« HARPER'S BAZAAR

Rainer Werner Fassbinder( 1945-1982) hann med att göra över 40 långfilmer, två TV-serier och 24 teateruppsättningar på mindre än 15 år, ... Inte undra på att Matrosen och stjärnan väckte skandal i Frankrike när den kom 1947. Bara ett par år efter befrielsen från nazistregimen glorifierar romanen förräderiet.

Tillfälligt slut. Bevaka Matrosen & stjärnan så får du ett mejl när boken går att köpa igen. Rainer Werner Fassbinders sista och mest omdiskuterade film bygger på Jean Genets bok MATROSEN OCH STJÄRNAN och är lika bisarr, egensinnig och fascinerande som sin förlaga.

RELATERADE BÖKOR