Ardernes Practica : master John Arderne från Newark och hur han utövade medicin och kirurgi, 1412

Ardernes Practica : master John Arderne från Newark och hur han utövade medicin och kirurgi, 1412 - John Arderne, Torgny Svenberg, Peter Murray Jones | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
John Arderne, Torgny Svenberg, Peter Murray Jones
DIMENSIONERA
9,35 MB
FILNAMN
Ardernes Practica : master John Arderne från Newark och hur han utövade medicin och kirurgi, 1412.pdf
ISBN
9086759058975

BESKRIVNING

En av medeltidens största och mest intressanta medicinska handskrifter råkar finnas i Sverige: John Ardernes De arte phisicali et de chirurgia (ca. 1412). Det är en pergamentrulle, 542 cm lång, 36 cm bred, rikt illustrerad med över 100 handmålade figurer, som på ett ofta drastiskt sätt illustrerar de i texten beskrivna krämporna och hur de botas. Det är en av de stora rariteterna i svenska bibliotek vid sidan om Silverbibeln och Djävulsbibeln.John Arderne var en engelsk läkare som levde på 1300-talet. Han anses av många vara en föregångsman inom kirurgin, och hans beskrivning av hur man opererar analfistel, en vanlig och ofta besvärlig åkomma i anslutning till ändtarmsöppningen, har stor betydelse än idag.Här presenteras nu en modern översättning av verket, med kommentarer och analyser av professor Torgny Svenberg och Peter Murray Jones.Boken utkommer på både engelska och svenska.

Köp Ardernes Practica : master John Arderne från Newark och hur han utövade medicin och kirurgi, 1412 av John Arderne, Torgny Svenberg, Peter Murray Jones på Bokus.com. Boken har 1 läsarrecension. Ardernes Practica master John Arderne från Newark och hur han utövade medicin och kirurgi, 1412.

av John Arderne Torgny Svenberg Peter Murray Jones Eva Lindqvist Sandgren (Bok) 2014, Svenska, För vuxna Ämne: Medicin, Kirurgi, Verk före 1800, Köp 'Ardernes Practica : master John Arderne från Newark och hur han utövade medicin och kirurgi, 1412' nu. En av medeltidens största och mest intressanta Arderne, John: De arte phisicali et de cirurgia.

RELATERADE BÖKOR