Olle Bauman

Olle Bauman - Niclas Östlind | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Niclas Östlind
DIMENSIONERA
9,27 MB
FILNAMN
Olle Bauman.pdf
ISBN
2950389199046

BESKRIVNING

Olle Bauman är en självständig målare som alltid gått sina egna vägar. Han är också lärare i konst och författare till ett flertal böcker i ämnet. Alltsedan 1960-talet har Bauman fördjupat sig i måleriet som sinneskonst. Låter man blicken vandra över Olle Baumans arbeten är det som att betrakta ett landskap variationerna i terrängen både berikar bilden och omfattas av naturens grundkaraktär, skriver Niclas Östlind i den fria boken om Olle Baumans arbeten Olle Bauman (2009). Denna nya volym handlar om Baumans senare arbeten, mycket präglade av hans egen flytt från naturen vid havet in till Stockholm.Niclas Östlind är författare, konstvetare, curator och tidigare museichef, kännare av modern fotografiskkonst m.m.

Alltsedan 1960-talet har Bauman fördjupat sig i måleriet som sinneskonst. Låter man blicken vandra över Olle Baumans arbeten är det som att betrakta ett landskap variationerna i terrängen både berikar bilden och omfattas av ... Olle Bauman är en självständig målare som alltid gått sina egna vägar.

Regissör: Schamyl Bauman. Manus: Bengt Idestam-Almquist, Hilding Östlund.

RELATERADE BÖKOR