Kan man vara sjuk och ändå ha hälsan? : frågor om liv, hälsa och etik i tvärvetenskaplig belysning

Kan man vara sjuk och ändå ha hälsan? : frågor om liv, hälsa och etik i tvärvetenskaplig belysning Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
12,64 MB
FILNAMN
Kan man vara sjuk och ändå ha hälsan? : frågor om liv, hälsa och etik i tvärvetenskaplig belysning.pdf
ISBN
1289195517003

BESKRIVNING

Är det mitt eget fel om jag blir sjuk? Har sjukdomar något syfte? Hur mäter man hälsa och livskvalitet? Hur kommer morgondagens folksjukdomar att se ut? Kan man vara fet och ändå ha hälsa?Att lära sig formulera frågor och att problematisera är en viktig del av träningen i kritiskt tänkande och en viktig grundtanke bakom problembaserat lärande (PBL) som pedagogisk metod.Frågorna, som boken besvarar, formulerades av studenter i Linköping och ställdes till en tvärvetenskaplig resurspanel bestående av lärare och forskare vid universitetet.Boken ger en bred introduktion till centrala frågor om människors liv och hälsa och till olika förhållningssätt i dessa frågor. Den riktar sig till studenter både inom hälso- och sjukvårdsområdet och det folkhälsovetenskapliga fältet samt till alla som intresserar sig för hälsa, etik och livskvalitet.

47-49 6 Strandmark ... Author(s): Faresjö,Tomas Title(s): Kan man vara sjuk och ändå ha hälsan? : frågor om liv, hälsa och etik i tvärvetenskaplig belysning/ Tomas Faresjö, Ingemar Åkerlind (red.). Country of Publication: Sweden Publisher: Lund [Sweden] : Studentlitteratur, c2005. Faresjö T, Åkerlind I, (Red) (2005) Kan man vara sjuk och ändå ha hälsan? Frågor om liv, hälsa och etik i tvärvetenskaplig belysning.

"Teorier om hälsa och livskvalitet". I Faresjö, Tomas & Åkerlind, Ingmar (red.).

RELATERADE BÖKOR