Ungdomar med Aspergers syndrom : att mötas i samtal

Ungdomar med Aspergers syndrom : att mötas i samtal - Diana Lorenz | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Diana Lorenz
DIMENSIONERA
4,87 MB
FILNAMN
Ungdomar med Aspergers syndrom : att mötas i samtal.pdf
ISBN
3630648657245

BESKRIVNING

Att möta ungdomar med Aspergerssyndrom i professionella samtal medför särskilda utmaningar. Den här boken ger praktiska råd och tydliga exempel på hur du kan skapa bättre möten och samtal, och därmed bättre förutsättningar för personen att delta på lika villkor.Vad är viktigt att tänka på vid första kontakten? Vad behöver ungomen för att känna sig trygg och kunna delta aktivt i samtalet? Hur kan ni göra om ni "kört fast"? det viktiga samarbetet med ungdomens familj och nätverk tas också upp.Ungdomar med Aspergers syndrom - att mötas i samtal vänder sig till dig som i ditt yrke möter tonåringar och unga vuxna med Aspergers syndrom, till exempel inom skolan, sjukvården eller socialtjänsten. Även du som är närstående har glädje av boken.Författaren Diana Lorenz är socionom, utbildad psykolog och verksam som kurator på neurologkliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset.Röster om boken"Det finns många böcker om Asperger, en del med delvis samma innehåll. Den här är enkel, kort och lätt att ta till sig och därför lämplig för dem som möter unga med Aspergers syndrom och närstående som snabbt behöver råd. [.] Innehållet är konkret, har bra exempel och råden känns användbara och lätta att följa. Språket är enkelt och upplägget pedagogiskt."Kitte Arvidsson, BTJ häftepos 10120154"Detta är en liten bok till format och sidantal men med ett stort och viktigt innehåll, mycket användbar i såväl skolsammanhang som andra sammanhang där professionella samtal förekommer enligt ovan. Boken andas ödmjukhet, respekt och saklighet och förmedlar både kunskap i ämnet och förståelse för individen och har på så sätt alla möjligheter att nå sitt syfte."Inger Lindberg, Specialpedagogik 2011-02-16

Samtal och möten är oftast en förutsättning för stödet. Samtidigt hör samtal och möten till sådant en person med Asperger har svårt med.

Fakta om boken Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom aspergers Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR