Dödshjälp : etiska och juridiska aspekter

Dödshjälp : etiska och juridiska aspekter - L. W. Sumner | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
L. W. Sumner
DIMENSIONERA
9,93 MB
FILNAMN
Dödshjälp : etiska och juridiska aspekter.pdf
ISBN
1439707556184

BESKRIVNING

I Dödshjälp går författaren noga igenom flera välbekanta etiska teman: dödsbegreppet, det moraliskt felaktiga i att döda, informerat samtycke eller avslag, självmordets etik, dödsorsaker, livets okränkbarhet, distinktionen mellan aktiv och passiv dödshjälp och ofrivillig eutanasi. Han menar att det är svårt att rättfärdiga en tydlig gräns mellan dödshjälp och andra brett accepterade behandlingar i livets slutskede, till exempel att livsuppehållande åtgärder avbryts, smärtlindring genom hög medicinering och terminal sedering (när patienten sövs ner i livets absoluta slutskede).Den rättsliga diskussionen inleds med en genomgång av några framträdande förbuds- respektive reglerande system. Författaren lägger fram riktlinjer till en modell för lagliga principer för dödshjälp. Han avslutar med att försvara modellen mot vanliga protester, till exempel att kontrollen inte kommer att fungera eller att dödshjälpen missbrukas.Om författaren L.W. Sumner är professor emeritus i filosofi vid University of Toronto. Han är medlem i Royal Society of Canada och har skrivit flera böcker om bland annat yttrandefrihet och abortfrågan.

Finns i lager. Köp Dödshjälp : etiska och juridiska aspekter av L W Sumner på Bokus.com. Köp boken Dödshjälp : etiska och juridiska aspekter av L.

Det här kommer göra ont Adam Kay Pocket. 59.

RELATERADE BÖKOR