Diabetes : förebyggande arbete, behandling och uppföljning

Diabetes : förebyggande arbete, behandling och uppföljning - Anita Skafjeld, Marit Graue | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anita Skafjeld, Marit Graue
DIMENSIONERA
5,31 MB
FILNAMN
Diabetes : förebyggande arbete, behandling och uppföljning.pdf
ISBN
1775342506668

BESKRIVNING

Målsättningen med vården är att personer med diabetes själva ska kunna ta korrekta och tidiga beslut för att undvika komplikationer och fortsatt utveckling av sjukdomen. För att lyckas motivera och vägleda patienten till denna självhjälp och egenvård måste hälso- och sjukvårdspersonalen ha god förståelse för vad det innebär att leva med diabetes. Genom sin breda introduktion till teoretiska och praktiska kunskaper inom området diabetes, blir denna bok ett kraftfullt verktyg för förebyggande, behandlande och utvärderande vårdåtgärder i syfte att uppnå målsättningen.Boken vänder sig till all hälso- och sjukvårdspersonal som möter personer med diabetes inom specialistsjukvård, primärvård eller hemsjukvård.

Diabetes : Öppettider for Stadsbiblioteket: måndag 10:00 - 21:00; tisdag 10 ... Reservationer i kö: 2.

Vidare bör hälso- och sjuk-vården stödja personer med diabetes att sluta röka och att vid behov öka sin fysiska aktivitet. Hälso- och sjukvården bör även ge intensiv blodglukossänkande behand-ling (i syfte att minska blodglukos) vid typ 1-diabetes samt nyupptäckt typ 2- Viktigt förebygga diabetes.

RELATERADE BÖKOR