Stödja patienter att sluta röka och snusa : rådgivning om tobak och avvänjning

Stödja patienter att sluta röka och snusa : rådgivning om tobak och avvänjning - Barbro Holm Ivarsson, Agneta Hjalmarson, Margareta Pantzar | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Barbro Holm Ivarsson, Agneta Hjalmarson, Margareta Pantzar
DIMENSIONERA
12,93 MB
FILNAMN
Stödja patienter att sluta röka och snusa : rådgivning om tobak och avvänjning.pdf
ISBN
5515227554158

BESKRIVNING

Denna lärobok, som är skriven av några av landets främsta experter på tobaksavvänjning, ger läsaren uppdaterad evidensbaserad kunskap om metoder, hjälpmedel och stöd vid de tre olika nivåerna av rådgivning om tobak som rekommenderas i Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011: enkla råd, rådgivande samtal och kvalificerat rådgivande samtal. Boken är praktiskt inriktad och rådgivningsmetoderna beskrivs utförligt steg för steg med tillämpning på olika arenor i hälso- och sjukvården och kommunen. Läsaren får även en gedigen bakgrund till varför rådgivning om rökning och snus är en viktig del i det tobakspreventiva arbetet, hur många som använder tobak, skador av rökning och snus, kostnader för samhället, vad som händer i kroppen när man slutar med tobak, fysiskt och psykologiskt beroende samt effekten av olika avvänjningsmetoder. Patientfall, avsnitt om uppföljning och utvärdering, utbildning, material samt ett flertal praktiska arbetsblad för vårdgivaren kompletterar denna handbok.Stödja patienter att sluta röka och snusa vänder sig till alla inom vård, omsorg, beroendevård, tandvård, skola, apotek och arbetsliv som vill motivera och stödja människor till tobaksstopp, till studerande på universitet och högskolor inom omvårdnad, medicin och paramedicin samt till verksamhetschefer, folkhälsoplanerare och drogsamordnare i landsting, länsstyrelser och kommuner.

47 = Tobaksfria veckan! Biblioteket uppmärksammar den Tobaksfria veckan med en utställning i Apoteksmontern, som pågår under hela november. För en tobaksfri framtid! Exempel på... Buy Stödja patienter att sluta röka och snusa : rådgivning om tobak och avvänjning by Barbro Holm Ivarsson, Agneta Hjalmarson, Margareta Pantzar (ISBN: 9789144082394) from Amazon's Book Store.

Vilka faktorer som ingår varierar: en del tänker på ekonomin, hänsyn till barnen, den personliga seger det ger att bli oberoende samt att det vore skönt att kunna visa sin omgivning att man kan sluta. bör integrera rådgivning om tobak i rutinverksamheten. Personalen behöver få grundläggande kunskaper om tobaksbruk och dess konsekvenser, om hur de i det löpande arbetet kan stödja patienter/klienter att sluta med tobak och vart de kan hänvisa för tobaksavvänjning om de inte själva kan ge stödet. Rådgivning på alla tre nivåer kan hjälpa dig att sluta röka, men det kvalificerade rådgivande samtalet hjälper flest (se faktaruta på sidan 7-8 för information om de olika typerna av rådgivning).

RELATERADE BÖKOR