DEF - Det existentiella förbandet : existentiellt omhändertagande efter katastrof

DEF - Det existentiella förbandet : existentiellt omhändertagande efter katastrof - Maria Arman, Arne Rehnsfeldt | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Maria Arman, Arne Rehnsfeldt
DIMENSIONERA
9,61 MB
FILNAMN
DEF - Det existentiella förbandet : existentiellt omhändertagande efter katastrof.pdf
ISBN
1677373600817

BESKRIVNING

I Det existentiella förbandet presenteras en modell för långsiktig omsorg vid katastrofer. Betoningen ligger på hälsa och det naturliga helandet hos människan. En begreppsbildning kring naturligt omhändertagande står i fokus. Modellen är användbar för alla, oavsett yrke och grundutbildning, som kommer i kontakt med personer som drabbats av katastrof.Läs merBoken är uppbyggd i fyra teorinivåer:Teorinivå 1: Vad behöver en drabbad? Introducerar ett existentiellt och naturligt tankesätt om stöd till drabbade människor och ger förslag till konkret samtalskonst och stöd.Teorinivå 2: Tankesätt och attityder i medmänskligt existentiellt stöd. Ger bakgrundskunskaper till praktiken och beskriver hur det naturliga synsättet kan utvecklas och motiveras. Här beskrivs också de sju antaganden som bildar teoretisk grund för det existentiella medmänskliga stödet i DEF.Teorinivå 3: Hälsa och lidande som paradox och enhet. Beskriver motsättningar i samband med människors upplevelser och bearbetande av katastrof samt lidandets faser och former av förnekande, insikt, kamp och lindring.Teorinivå 4: Teoretisk fördjupning och tidigare forskning. Utvecklar vårdvetenskapliga teorier om livsavgörande händelser.Om författarnaMaria Arman är leg. sjuksköterska, leg. barnmorska samt docent i vårdvetenskap vid Sektionen för omvårdnad, Karolinska Institutet, Stockholm.Arne Rehnsfeldt är leg. sjukskötare med vidareutbildning i intensivvård, docent i vårdvetenskap och professor i sykeplejevitenskap vid Høgskolen Stord/Haugesund i Norge. Arne Rehnsfeldt intervjuas av Høgskolen Stord/Haugesund

Karolinska Institutet, Institutionen för Neurovetenskap, Vårdvetenskap och Samhälle. E-post: ki.se.

Betoningen ligger på hälsa och det naturliga helandet hos människan. En begreppsbildning kring naturligt omhändertagande står i fokus.

RELATERADE BÖKOR