Sjukdomens estetik

Sjukdomens estetik - Jakob Staberg | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jakob Staberg
DIMENSIONERA
11,50 MB
FILNAMN
Sjukdomens estetik.pdf
ISBN
7569743181051

BESKRIVNING

Kan litteratur förändra din värld? Hur påverkar litteratur vad som ses, hörs, känns? Sådana fundamentala frågor utgör utgångspunkt för Sjukdomens estetik. Svaren formuleras i en serie skarpsinniga läsningar av författare som Kleist, Almqvist, Nerval, Flaubert och Norén.Här undersöks hur den moderna litteraturen - genom att bearbeta sjukdomstillstånd som deliriet, hallucinationen, hysterin, vansinnet - försöker vidga och differentiera varseblivningens fält.De litterära texterna placeras i samklang med medicinska diskurser och kliniska praktiker såväl som droger, medier och teknologisk apparatur. Genom teoretiska impulser från bland annat psykoanalys och diskursanalys tecknas en karta över ett sällsamt litterärt sensorium, ett upplevelsefält för nya mönster, rörelser och tillblivelser.

Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Reservation är inte möjlig på grund av den rådande situationen med coronaviruset. Mer information hittar du här. Pris: 195 kr.

Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris Sjukdomens estetik.

RELATERADE BÖKOR