Patienters användning av Internet : landskap och vägar för "coping online"

Patienters användning av Internet : landskap och vägar för En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ulrika Josefsson
DIMENSIONERA
3,97 MB
FILNAMN
Patienters användning av Internet : landskap och vägar för "coping online".pdf
ISBN
3783897404109

BESKRIVNING

Den här boken är den första som på svenska beskriver hur patienter med långvarig, kronisk sjukdom använder Internet för att söka svar, tröst och mening. Den ger en bild av det skiftande landskapet av webbsidor som patienter möter online, och vägarna de tar för att hitta den hälso- och sjukvårdsinformation de söker. Men patienter kan inte betraktas som en homogen grupp och användningen av Internet påverkas av såväl personliga och materiella förutsättningar som individuella val. Även det omgivande samhället och den tekniska utvecklingen sätter sin prägel på Internetaktiviteterna. Därför ger boken en bild av komplexiteten i fenomenet och viktiga faktorer som påverkar dess innehåll och utveckling. I en avslutande del belyser boken också de utmaningar som hälso- och sjukvården ställs inför när patienter i ökad utsträckning ger sig ut på Internet för att söka information. Boken riktar sig till studenter vid hälso- och sjukvårdsutbildningar eller inom informatik, men också till yrkesverksamma med intresse och engagemang för frågor som rör informationsteknik i samhället och i hälso- och sjukvården. Länkar till förekommande webbsidor i boken finns samlade här.

Midlertidig utsolgt. Kjøp boken Patienters användning av Internet : landskap och vägar för "coping online" av Ulrika Josefsson (ISBN 9789144048048) hos Adlibris.com.

Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Ulrika Josefsson, IT-strateg på Angereds Närsjukhus, har skrivit och gett ut en bok! Ulrika, som är fil.dr i informatik, disputerade 2007 på en avhandling om patienters användning av Internet och har sedan dess intresserat sig för patientcentrerad hälso- och sjukvård. "Patienters användning av Internet - landskap och vägar för coping online" Artikel i tidskriften Pharma Industry. Internet - ett mångfacetterat verktyg för många kroniskt sjuka .

RELATERADE BÖKOR