Levande vatten

Levande vatten Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
9,50 MB
FILNAMN
Levande vatten.pdf
ISBN
7091136139863

BESKRIVNING

Naturen under vattenytan. Spännande och fascinerande livsformer i en värld vi sällan möter eller ens uppmärksammar. Gåtfulla rödingar, mytomspunna musslor, strömstaren som flyger under vattnet, uttern, harren och öringen – alla är de delar i ett nätverk av vattenliv. Ett nätverk som kopplar till stranden och skogen och blir till en helhet med vattnet som livgivare. Helt ostörda vatten är en sällsynthet idag. Föroreningar och exploatering har satt sina spår på många håll. Men här och var finns vattenmiljöer så hela och rena som de kan bli i vårt land. Inspirationen till boken och en stor del av bilderna och är hämtade från övre Ljungans dalgång, bland annat från Sölvbacka strömmar. Där simmar uttern och där dyker strömstaren som de alltid gjort. Följ alltså med till den levande älven och bäcken, lär känna en ursprunglig del av vår svenska natur i en ord- och bildupplevelse med livet i vattnet som utgångspunkt. Unika bilder av levande vattenmiljöer som hänför och inspirerar. Naturlyriska texter som för oss ut till vattnet och via naturvetenskapen, in till det ursprungliga. ”Vattenland. Finns överallt i skiftande former. Från de första dropparna mot berget och utför i rörelse mot havet.””Möten vid urskogsströmmen. Varje träd med sin individuella utformning. Plantor som söker ljuset. Örnar vaggas i grenverket. Rödingar glider bland trädens rötter. Ett sagovatten i dagens verklighet. Med en dörr på glänt vid fjällets fot.””Plötsligt sitter strömstaren på en sten i forsen. När den tar sig fram med klippande vingtag bland bottenstenarna på jakt efter sländlarver är den ensam om sitt beteende bland svenska fåglar.””Harrlek i våryra och under några höstveckor storrödingens bröllopsdans.””Mest känd för sina pärlor fascinerar flodpärlmusslan än mer för andra egenskaper. Ett djur som behöver öringen som vän och renar vattnet i varje andetag. Den art som blir äldst i natur och binder historiska dokument i sitt skal.””Uttrar i gryningen! Leker tafatt på nattgammal is. Uttern och älven – tillsammans som den levnadsglade med sin livsbärare.”Allt detta och mycket mer i denna bok om livet i våra vatten.

Ett nätverk som kopplar till stranden och skogen och blir till Det levande vattnet behöver konstant inlopp för att förbli friskt och hälsosamt. För att kunna ge ut av friskt och levande vatten till andra runt omkring oss , måste vi därför se till att vårt flöde in i oss inte stoppas upp.

Försäljning av andaktsboken "Levande vatten" I Bibeln används vattnet som symbol för att visa på hur livsviktig relationen till Gud är för oss människor. Som i Joh 7:37-38 där Jesus ropar "Är någon törstig, så kom till mig och drick.

RELATERADE BÖKOR