Vattnets kraft : I människans tjänst långt före ångmaskinen

Vattnets kraft : I människans tjänst långt före ångmaskinen - Bo J. Ronnestam | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo J. Ronnestam
DIMENSIONERA
8,4 MB
FILNAMN
Vattnets kraft : I människans tjänst långt före ångmaskinen.pdf
ISBN
4240123617402

BESKRIVNING

Med påtagliga personliga minnen från barndomen som utgångspunkt berättar här författaren vattenkraftens långa historia. Även om han börjar i en allmän bakgrund med "de gamla grekerna" och med internationell utblick, så är det svenska vatten och svenska vattenhjul det handlar om."I dag kan jag inte låta bli varhelst jag hamnar i Sverige att registrera lämningar efter tidigareseklers utnyttjande av vattenkraft." Han vill med sin framställning ge en mer allmängiltig belysningsom täcker hela Sverige och, framför allt, belysa den industrihistoriska utvcklingen.Författaren noterar också hur ort- och platsnamn med "fors", "kvarn", "mölla" eller "möln" skvallrar om vattenkraftens historia. En rad bilder bestyrker Ronnerstams berättelse, i form av såväl äldre stick som nyare fotografier.Bo J. Ronnerstam är civilingenjör och författare till ett flertal böcker om teknik- och kulturhistoria, som Den franske hovurmakaren, om dalkarlen André Hessén som blev hovurmakare i i 1700-talets Frankrike, liksom boken Fredmans tid Frihetstiden, guldåldern för Stockholms urmakare som handlar om urmakare i 1700-talets Stockholm.

Finns i lager. Köp Vattnets kraft : i människans tjänst långt före ångmaskinen av Bo J Ronnerstam på Bokus.com. Köp 'Vattnets kraft : I människans tjänst långt före ångmaskinen' nu.

Vi söker och hittar de bästa tillgängliga online erbjudandenen för dig. Vattnets kraft : i människans tjänst långt före ångmaskinen av Bo J Ronnerstam Inbunden, Svenska, 2018-11-23 (1 röst) 281. Köp.

RELATERADE BÖKOR