Nya Hornsberg Ett stadsbyggnadsprojekt på västra Kungsholmen

Nya Hornsberg Ett stadsbyggnadsprojekt på västra Kungsholmen - Charlotte Holst, Mats Pemer | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Charlotte Holst, Mats Pemer
DIMENSIONERA
5,13 MB
FILNAMN
Nya Hornsberg Ett stadsbyggnadsprojekt på västra Kungsholmen.pdf
ISBN
3900721281283

BESKRIVNING

Boken om nya Hornsberg handlar om förvandlingen av ett industriområde på västra Kungsholmen till en levande stadsdel fylld av boende och verksamheter. Arkitekterna Charlotte Holst och Mats Pemer, som arbetade med stadsplaneringen på Stockholms stadsbyggnadskontor, beskriver stadsutvecklingen från historia till nutid, och hur arbetet gick till med att ta fram stadsplaner och projekt. Nya Hornsberg har växt ut successivt. Viss befintlig bebyggelse finns kvar och ny har tillkommit. Nu finns här en blandning av bostäder, kontor, förskolor, restauranger, butiker, parker och strandpromenader. Stadsdelen, som har fått stenstadens karaktär, har tagits emot med entusiasm av stockholmarna. Nya Hornsberg är ett av innerstadens attraktivaste bostadsområden samtidigt som verksamheterna utvecklas intensivt. Strandparken och restaurangerna är livligt besökta. När boken ges ut december 2014 har nya Hornsberg byggts ut till fyra femtedelar av nuvarande planer. År 2020 beräknas 20 000 personer bo och lika många arbeta i området. Boken är rikt illustrerad och kan användas som guidebok vid rundvandring i området. Den vänder sig till alla som är intresserade av stadsbyggnad – inte minst de som bor och verkar i stadsdelen.

Inredningsarkitekt. Charlotte har på stadsbyggnadskontoret varit ansvarig för många detaljplaner på Stora Essingen och hon var initiativtagare till ett program för planeringen av nya Hornsberg. Kostnaden för deltagandet är 100 kronor och då ingår boken Nya Hornsberg-ett stadsbyggnadsprojekt på västra Kungsholmen som Charlotte skivit i samarbete med Mats Pemer. "Ny bok: Nya Hornsberg-ett stadsbyggnadsprojekt på västra Kungsholmen 169 kr + frakt [email protected]" Alla Dessa Författare På Kungsholmen - Dikt Och Liv Under 400 År.

Inom nordvästra Kungsholmen byggs det över 5000 nya bostäder och 350 000 m2 kommersiella lokaler. ...

RELATERADE BÖKOR