Reseminnen

Reseminnen - Erik Olsson | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erik Olsson
DIMENSIONERA
3,98 MB
FILNAMN
Reseminnen.pdf
ISBN
9978330062274

BESKRIVNING

Åren 1950?1972 företog Erik Olsson tillsammans med sin hustru Kerstin ett flertal längre resor. Deras resmål och ressätt var ofta annorlunda, och deras upplevelser mycket utöver det vanliga. De besökte Sicilien, Frankrike, Grekland, Turkiet och Egypten, och i Afghanistan var Erik Olsson med om att restaurera en moské. På alla resor fanns skissblock och penslar med, och i boken finns ca 130 teckningar, målningar, etsningar och träsnitt ifrån dessa resor återgivna. På ett personligt och humoristiskt sätt beskriver Erik Olsson, i ord och bild, människor och händelser.

Provar intresset för detta. Vad har ni för minnen från olika resor/platser ni besökt.

Den vackra indiska sidensarin blev till sovrumsgardiner, den blåvita kinesiska keramiken samt några träskulpturer får ta plats i vardagsrummets bokhylla. Den är i valnöt och Martina har själv ritat den, för att sedan låta specialtillverka den på Pondus snickeri i Stockholm. Reseminnen.

RELATERADE BÖKOR