Från folkmord till självstyre : kurdernas långa väg till frihet

Från folkmord till självstyre : kurdernas långa väg till frihet - Georg Kristiansen | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Georg Kristiansen
DIMENSIONERA
5,79 MB
FILNAMN
Från folkmord till självstyre : kurdernas långa väg till frihet.pdf
ISBN
5709937627419

BESKRIVNING

År 1992 var ett viktigt år för kurderna. Då bildades en autonom kurdisk republik inom Iraks gränser. Samma år hölls det första fria valet i Kurdistan. Sedan dess arbetar kurderna intensivt för att bygga upp en modern stat som vilar på demokratiska grunder.Under historiens gång har kurdernas existens som folkgrupp förnekats och de har utsatts för grymma massakrer, tortyr och utrotningsförsök. De är den största folkgruppen ? cirka 40 miljoner ? som inte tillerkänts politisk status trots att de bor i ett sammanhållet geografiskt område. Deras land Kurdistan är delat mellan Turkiet, Iran, Irak och Syrien.Under senare år har man kunnat se en positiv utveckling också i den turkiska delen av Kurdistan. Det har blivit mer tillåtet att tala om kurderna som en särskild folkgrupp. När en kurdisk TV-kanal började sända på kurdiska år 2009 inledde premiärminister Recep Tayyip Erdogan sitt tal på kurdiska.Georg Kristiansen har som fotograf följt utvecklingen i Kurdistan alltsedan han år 1975 besökte området för första gången. Han har mött överlevande från gasbombningarna av Halabja, han har mött kurder som gång på gång tvingats se på när deras byar jämnats med marken och han har också fått uppleva segeryran efter befrielsen från Saddam Husseins terrorregim. Georg Kristiansen fokuserar på utvecklingen i det autonoma Kurdistan inom Irak men belyser också andra delar av Kurdistan, förr och nu. Jamal Alemdar, representant för KDP i Europa 1971-1976, och flera andra kurder har bidragit med texter.

Från folkmord till självstyre Kurdernas långa väg till frihet Författare: Georg ... Från folkmord till självstyre : kurdernas långa väg till frihet Georg Kristiansen Inbunden. 259.

Fotograf är Georg Kristiansen och texterna i boken är skrivna av bland annat Jamal Alemdar. Georg har besökt Kurdistan tio gånger sedan 1975 för att dokumentera kurdernas tuffa väg mot erkännande - en väg som kantats av massakrer och utrotningsförsök. FRÅN FOLKMORD TILL SJÄLVSTYRE - Kurdernas långa väg till frihet En fotobok av Georg Kristiansen.

RELATERADE BÖKOR