Thalias hus : på spaning efter den svenska teaterns själ

Thalias hus : på spaning efter den svenska teaterns själ - Anna Hedelius, Göran Willis | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna Hedelius, Göran Willis
DIMENSIONERA
3,49 MB
FILNAMN
Thalias hus : på spaning efter den svenska teaterns själ.pdf
ISBN
1576218024997

BESKRIVNING

»En intressant och engagerande reportagebok om svensk teater där både teaterhistoria och anekdoter får ta plats ... Generöst med fotografier i färg och svartvitt bidrar tillen välproducerad och levande bok.« BTJVacker bok om svensk teaterhistoria och spännande scenprofiler!Hur ser den svenska teaterns själ ut? Vad kan teaterbyggnaderna berätta om dramatiken, historien och de eldsjälar som arbetar på och bakom scenen?Den rikt illustrerade boken Thalias hus är en initierad och lustfylld skildring av våra svenska teatrar och de berättelser de bär på. Författarna har färdats från Ystad till Kiruna där de dokumenterat och fotograferat teatrar samt intervjuat scenprofiler.Bakom boken står Anna Hedelius, kulturjournalist samt teaterkritiker i SVT Kulturnyheterna, samt Göran Willis, författare, tv-producent och journalist.Fler pressröster om boken:»Mycket intressant läsning, som visar hur olika förutsättningarna är för att se teater i Sverige. Boken är lättläst och rikt illustrerad med nytagna foton och arkivbilder. Varför inte göra en Sverigeresa i teaterns tecken?« Mittmedia»Fröjden i läsningen förhöjs av att Hadelius och Willis ger mycket utrymme åt människorna som visat dem runt i de olika teaterhusen ... När jag läst färdigt den här underbara boken känns det som jag varit på rundresa själv.« Teaterforum»Läs ett kapitel ur Thalias hus varje kväll. Då kommer boken att räcka i ett par månader och ge massor av intressanta kulturhistoriska besökstips till kommande semestrar.« Tidskriften Scen och Film»"Thalias hus" ger sammantaget ett slags svensk teaterhistoria ... Ett stort plus är betoningen på teater utanför metropolerna.« Teatertidningen»Boken ger en rik och mångfacetterad skildring av hur varje scen kom till, av dess öden genom åren och dess nutid.« Tidskriften Nejlikan

Engelbrektsgatan 5, 43241 Varberg, Sweden. Historiska media. Anna Hedelius och Göran Willis har besökt 55 av landets scener från Kiruna i norr till Ystad i söder, på spaning efter den svenska teaterns själ. Den 20 februari är det dags för den Tillfälliga torsdagen på Skövde stadsbibliotek.

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris Under två års tid har Anna Hedelius varit runt i Sverige på spaning efter den svenska teaterns själ och på Kalmar teater verkar det bo en odödlig själ.

RELATERADE BÖKOR