Konst och vetenskap

Konst och vetenskap - Jörgen Smit | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jörgen Smit
DIMENSIONERA
11,22 MB
FILNAMN
Konst och vetenskap.pdf
ISBN
6889585718314

BESKRIVNING

En serie föredrag som behandlar människans förhållande till de olika konstarterna; måleri, skulptur, arkitektur, musik, eurytmi och poesi. Genom att hitta balansen mellan det yttre livet och inre upplevelser, mellan form och innehåll, öppnar sig nya skapande möjligheter med såväl konstnärliga och kunskapsmässiga som sociala drag.

empiri (experiment, observation, mätning och datainsamling i syfte att pröva hypoteser, teorier, modeller och lagar) och; deduktion (formulering av nya hypoteser och prediktioner genom logisk slutledning, matematisk härledning av samband och teoretiskt modellbygge). - Konst, precis som vetenskap och filosofi, erbjuder ju kreativa öppningar för nytänkande, reflektion eller för omtänkande. Konst och kultur är de medel varmed vi förklarar och förstår våra erfarenheter, delar dem med andra, skapar och omskapar våra identiteter och känsla av sammanhang. Konst och vetenskap.

På Da Vinciskolan använder vi konsten och vetenskapen för att utveckla den upptäckarlust som är vägen till all bestående kunskap - och till suget efter mer. Vi är en montessoriinriktad skola och förskola där resultat och kreativitet går hand i hand. [021024] Nr 6 2002 - Konst och vetenskap NR 6 [43] 24 oktober 2002 Årgång 6.

RELATERADE BÖKOR