Poesi över Alger

Poesi över Alger - Le Corbusier, Johan Linton | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Le Corbusier, Johan Linton
DIMENSIONERA
8,88 MB
FILNAMN
Poesi över Alger.pdf
ISBN
3093330379223

BESKRIVNING

Le Corbusier besökte Alger första gången 1931, och mötet med staden, särskilt läget och den ursprungliga kasbahn, ledde till att han engagerade sig i dess utveckling och arkitektur. Den lilla skriften "Poesi över Alger" är blygsam både till omfång och format, men den intar ändå en viktig plats i Le Corbusiers skrivande. Den är dessutom relevant i förhållande till den samtida arkitektur- och stadsbyggnadskulturen och försvarar sin plats som ett intressant dokument i arkitekturteorins historia. Denna utgåva är ett resultat av den utställning som visades på Röhsska museet i Göteborg från december 2015 till mars 2016 med anledning av femtioårsminnet av Le Corbusiers död. Det är den tredje av Le Corbusiers böcker som översätts till svenska, och det är den första boken som direkt återger hela originalutgåvan.

2 Läs upp ord och rader som stärker din åsikt. 3 Samtala om vilken känsla som finns i diktens sista rader. Poesi, dikter, noveller och lyrik på Poeter.se med mer än 700 000 publicerade dikter och flera tusen aktiva medlemmar.

Aglaktuq Aiolios - Kulturförening med inriktning litteratur, konst och filosofi. Akfeo -skönlitteratur med tyngdpunkt på lyrik, essäer och faktaböcker. Idag ger förlaget ut allt från svensk poesi och prosa, ...

RELATERADE BÖKOR