Medeltida taglag i Skara stifts kyrkor

Medeltida taglag i Skara stifts kyrkor - Robin Gullbrandsson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Robin Gullbrandsson
DIMENSIONERA
8,17 MB
FILNAMN
Medeltida taglag i Skara stifts kyrkor.pdf
ISBN
8584320276301

BESKRIVNING

Vissa rum hamnar vid sidan av tiden. Platser som sällan beträds. Platser som rymmer berättelser om en för länge sedan svunnen tid. Kyrkvindarna är sådana rum. I många av Västergötlands medeltida kyrkor finns ett bortglömt världsarv ovan valven - tidigmedeltida takkonstruktioner som överlevt i snart tusen år. Dessa konstfärdigt huggna takstolar var en gång gestaltade som en del av kyrkorummet och kan räknas till världens äldsta träkonstruktioner i bruk. I denna bok ges en inblick i ett normalt sett fördold värld, de medeltida taklag som bevarats till våra dagar i Skara stifts kyrkor. Läsare med intresse för vårt kulturarv kan här ta del av ett rikt kunskapsmaterial i ord och bild. Denna bok är en rapport över den inventering av medeltida kyrkotaklag som Skara stift genomförde 2014-2015. Som ett led i säkerställandet och utforskningen av dessa unika kulturarv har beståndet för första gång kartlagts och sammanställts i en katalog.

Detta för att uppmärksamma dessa konstruktioners kulturhistoriska värden, sprida kunskapen om dem och bättre kunna värna dem för kommande generationer. Medeltida taglag i Skara stifts kyrkor av Robin Gullbrandsson inbunden, 2015, Svenska, ISBN 9789186681296. Vissa rum hamnar vid sidan av tiden.

Det var ingen slump att kyrkan valde Västsverige för placeringen av landets första biskopssäte. Utställningen "Skara i medeltid" har hängt med sedan 1995, men håller bra än. Kyrkan är en av de konsthistoriskt märkligaste i Skara stift.

RELATERADE BÖKOR