Den retoriska människan: 20 sätt att se på retorik

Den retoriska människan: 20 sätt att se på retorik - Lennart Hellspong | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lennart Hellspong
DIMENSIONERA
9,2 MB
FILNAMN
Den retoriska människan: 20 sätt att se på retorik.pdf
ISBN
9488858846077

BESKRIVNING

Språket är människans viktigaste verktyg för att tänka, handla och knyta sociala band. I den meningen är vi alla retoriker. Med ordens hjälp formar vi vår värld och lever våra liv. Ofta gör vi det framgångsrikt. Men ibland misslyckas vi, utan att kanske riktigt förstå varför. Genom att betrakta och reflektera över vad vi gör med språket och vad språket gör med oss kan vi öka vår retoriska medvetenhet. Förutom den intellektuella glädje det skänker att se klarare på sammanhangen kan det också vara till praktisk nytta. Risken minskar att språket blir en osedd makt som styr oss, i stället för tvärtom. Professor Lennart Hellspong visar hur retoriken hjälper oss att nå fram, förhandla, genomskåda, undervisa, lösa problem, tolka, minnas och leka

[2]. Den mest välkända definitionen kommer från Aristoteles som beskrev retoriken som "konsten att vad det än gäller finna det som är bäst ägnat att övertyga".

[3] Aristoteles indelningar av retoriken fungerar än idag som utgångspunkt för många retoriska ... Köp 'Den retoriska människan: 20 sätt att se på retorik' bok nu. Språket är människans viktigaste verktyg för att tänka, handla och knyta sociala band.

RELATERADE BÖKOR