En himmel av sten : Willy Kyrklund och det grekiska

En himmel av sten : Willy Kyrklund och det grekiska - Thomas Sjösvärd | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Thomas Sjösvärd
DIMENSIONERA
5,37 MB
FILNAMN
En himmel av sten : Willy Kyrklund och det grekiska.pdf
ISBN
7156819136000

BESKRIVNING

Varje gång den finlandssvenske författaren Willy Kyrklund (1921–2009) talar om det grekiska talar han också om den spricka som gjorde att han en gång började skriva. Om och om igen återkommer han till Grekland, som visar sig bära på en oanad rikedom av betydelser. Det handlar om myternas våld, historiens förvrängningar och det moderna samhällets olösliga motsättningar. Det handlar om tillvaron under en himmel av sten. I denna studie följer litteraturvetaren Thomas Sjösvärd spåret av grekiska tecken hos Kyrklund, från debutnovellen till det allra sista han skrev. Fram träder en värld hemsökt av öppna och dolda strider, där de besegrades röster blir ohörbara. En värld som är vår egen.

Willy Kyrklund och ... FL Thomas Sjösvärd försvarar sin doktorsavhandling En himmel av sten. Willy Kyrklund och 'det grekiska'.

Meiltä saat mm. kirjat, toimisto- ja opiskelutarvikkeet, oppikirjat ja askartelutarvikkeet. Tryck: Gütner Grass - författare och fridstörare: 30 000: Pettersson, Cecilia: Tryck: Biblioterapi i Sverige.

RELATERADE BÖKOR