Tro mig på min ort

Tro mig på min ort - Johan Alfredsson | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Alfredsson
DIMENSIONERA
5,4 MB
FILNAMN
Tro mig på min ort.pdf
ISBN
8902433561431

BESKRIVNING

Tro mig på min ort undersöker Bengt Emil Johnsons poesi under åren 1973-1982. Studien använder sig av ett tematiskt komplex som grundar sig i Johnsons egna resonemang kring begreppet oöversättlighet. Denna oöversättlighet åsyftar i överförd betydelse sådant som oöversättligheten mellan varat och kunskapen, mellan kulturen och naturen, mellan jaget och platsen, samt mellan språkets form och innehåll. Med hjälp av detta begrepp pekar Johnson på en världssyn som grundar sig i alltings beroende av sin motsats, alltings fundamentala "både...och...". I avhandlingen anammas de inneboende spänningar, paradoxer och ambivalenser som finns i denna oöversättlighet, för att sedermera appliceras som ett slags gränssnitt gentemot Bengt Emil Johnson poesi. Resultatet blir en uppfriskande motbild mot det som Johnson själv talat om som "konsumtions- och informationsvärldens inflytande på oss". En motbild som rentav kan kallas "djupt demokratisk". Johan Alfredsson är verksam som lärare och forskare i litteraturvetenskap vid Institutionen för Litteratur, Idéhistoria och Religion vid Göteborgs Universitet. Tro mig på min ort är hans doktorsavhandling.

I min värld så är alla som har en kontorsplats på skolkontoret i stadshuset, oavsett arbetsuppgift, skoltjänstemän. Min sambo har nu i vecka 33 beslutat sig för att lämna mig. Han säger att han älskar mig som person och mamma till hans barn men att det "känns som att vi vuxit ifrån varandra".

Min oförmåga att koncentrera mig och minnas gjorde mig snabb och uppfinningsrik och blev till sist en förmåga att hitta lösningar. Kunna vara jag. Gud och Jesus var ständigt närvarande.

RELATERADE BÖKOR