Solidärer

Solidärer - Anna Jörgensdotter | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anna Jörgensdotter
DIMENSIONERA
12,99 MB
FILNAMN
Solidärer.pdf
ISBN
5409468147046

BESKRIVNING

Vinnare av Tidningen Vi:s litteraturpris, Moapriset och Sara LidmanprisetBarcelona, 1936. Conxa gräver upp ett gevär och lämnar bort sitt barn. I Gävle får hamnarbetaren Ingemar syn på en annons: "Hjälp Spaniens kämpande folk!" Vid nyår ger han sig av för att delta i kampen mot fascismen. Kvar är Klara med sitt arbete, sin egen kamp och sin ofödda dotter.Solidärer är en episk roman om krigets konsekvenser, kärlekens former och drömmen om en annan värld.Kommer du ihåg att du jämt sa att jag skulle vara mig själv? Men i ett krig finns inget jag. Det är när du tror att du är viktig som paniken kommer. Vi undviker att se varandra i ögonen. När adrenalinet går ur kroppen har vi förhoppningsvis somnat. Om vi inte somnar blir vi galna. Vi vaknar, dricker vin och gör oss redo. Vi sjunger Internationalen, men orden spricker.

25 maj 2016. Jörgensdotter drömmer om Ester.

Bok i originalformat skickas ca 3 veckor före recensionsdatum och PDF-korrektur mejlas ut när det finns tillgängligt. Men "Solidärer" är också, och så ljuv, en kärleksförklaring till Gävle. Och till en tid då staden inte räknades främst i sin närhet till Stockholm, utan som en svensk storstad i sin egen rätt.

RELATERADE BÖKOR