Örfilen

Örfilen - Christos Tsiolkas | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Christos Tsiolkas
DIMENSIONERA
4,84 MB
FILNAMN
Örfilen.pdf
ISBN
4591743417039

BESKRIVNING

"Jag har varit hårt inkapslad i dessa 500 sidor hela helgen, och det har varit härligt. Ungefär som att titta på fem avsnitt av "The Wire" på raken. Här har vi en bok som svarar mot det omättliga behovet av smart, bra underhållning," /DN om Christos Tsiolkas Örfilen, The SlapEn solig eftermiddag vid en grillfest i en förortsvilla ger en av gästerna en trotsig treåring en örfil.Barnet är inte hans son.Örfilen delar hela umgängeskretsen i två läger: de som tycker att den är ett grovt övergrepp och de som tycker att incidenten var en bagatell.När pojkens föräldrar bestämmer sig för att göra rättssak av det fördjupas konflikten och får konsekvenser långt utöver vad någon av deltagarna kunnat tänka sig. Vänskapen mellan gamla vänner sätts på prov och familjelojalitet ställs mot moral och principer.Boken belönades med Commonwealth Writers Prize 2009 och nominerades till Booker-priset 2010. Den har gjort stor succé i den engelskspråkiga världen, översatts till 20 språk och även blivit en framgångsrik teveserie.

I stället var det fråga om en oöverlagd handling, som föranleddes av vad som framstod som en grov provokation. Christos Tsiolkas är en prisbelönad succéförfattare från Melbourne, Australien. Hans förra roman Örfilen har kallats ett modernt mästerverk.

När pojkens föräldrar bestämmer sig för att göra rättssak av det fördjupas konflikten. Vänskapen mellan gamla vänner sätts på prov och familjelojalitet ställs mot moral och principer. Örfilen [1] är en ö i Finland.

RELATERADE BÖKOR