De inneboende

De inneboende - Frida Edman | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Frida Edman
DIMENSIONERA
9,7 MB
FILNAMN
De inneboende.pdf
ISBN
5561416111366

BESKRIVNING

"Det är första gången jag vill döda och jag står i ett starkt ljus som skymmer min sikt och hör bara hans ord."Så inleds denna roman som handlar om vad som händer när demoner med en egen vilja intar människors själar och styr deras handlingar. Yvonne får hybris, Cela får lust att döda och Martin får en svartsjuk demon som gör det omöjligt för honom att träffa nya tjejer. Ovanför dem svävar de olikfärgade månarna och Yvonne, Cela och Martin sammanstrålar alla på Robert Platinums fest, en fest som slutar i tragik.Anders Fager om "De inneboende""Dom är inte kloka i Borlänge. Är det inte Sator eller gangsteruppgörelser så är det Frida Edman. Jag är i lätt affekt efter att ha läst hennes De Inneboende och haft fel så många gånger. Jag såg en sympatisk rump-mas-brud och trodde jag skulle få läsa en chick-lit-historia med demoner, nån slags Twilight med röda ögon, men jag hamnade i en soppa av drifter och besatthet. Jag trodde att jag skulle få läsa något lättsmällt och i bästa fall sexigt och hamnade i en klaustrofobisk och obehaglig röra skriven med ett både svårbegripligt, vackert och poetiskt språk. Det tog mig, fördomsfull som jag är, säkert femtio sidor att fatta att jag inte var i Dalarna längre. Och att de aldrig kommer att sjunga om Frida Edmans syn på sex och kärlek på dansbandsveckan i Arvika. Och där satt jag sen i tvåhundra sidor till. Med ett fascinerande galleri av besatta karaktärer som sedan länge slutat vara mänskliga. Eller straighta. Det är förföriskt, sexigt och som att se en bilolycka i slow motion. Jag hade också fel när jag trodde att Frida Edman skulle tappa bollen och att alla bra idéer skulle rinna ut i intet. Men finalen i De Inneboende, den avdankade skönhetsdrottningen Yvonnes bröllop till det monster hon tror är Prins Carl Philip, är fullständigt underbar.""Med mästerlig utförd suggestion låter hon läsaren kliva in i den magiska realismens fysiska värld där sinnet flyger fritt och vrider sig igenom sin egen fantasi, och du står där mitt ibland dem!!"Jennie Johansson

Cela får ett tvång att döda, Monica får hybris och Martin en svartsjuk demon som gör det omöjligt för honom att träffa tjejer. De inneboende är en berättelse om mörk, olycklig kärlek mellan man/kvinna, kvinna/kvinna, man/man och demon/man. Cela får ett tvång att döda, Monica får hybris och Martin en svartsjuk demon som gör det omöjligt för honom att träffa tjejer.

Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. adj.

RELATERADE BÖKOR