Mordet i Hycklinge : en dokumentärroman

Mordet i Hycklinge : en dokumentärroman - Johan Birath | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Birath
DIMENSIONERA
9,51 MB
FILNAMN
Mordet i Hycklinge : en dokumentärroman.pdf
ISBN
3042503080262

BESKRIVNING

Mordet i Hycklinge, är Johan Biraths fjärde bok som i skönlitterär form beskriver ett autentiskt mord begånget på 1800-talets landsbygd. Rättegångshandlingar, kyrkoarkivalier och annat historiskt material har utgjort underlag och sanningshalten i berättelsen om mordet som begicks i Talseboskogen, Hycklinge socken 1846 är förhållandevis hög. En del repliker och dialoger har skapats för att öka läsupplevelsen. Syftet med denna dokumentärroman är att vid sidan av läsupplevelsen ge kunskaper om och känsla för 1800-talet. I den aktuella bygden rådde hårda levnadsvillkor för den skildrade allmogebefolkningen, alkoholkonsumtionen var hög och folktron spelade fortfarande en betydande roll. Johan Birath, som forskat fram faktaunderlaget och författat berättelsen, är grundskollärare i historia, religionskunskap, samhällskunskap och geografi. Han är också kommunpolitiker, debattör och kanske allra främst ? och helst ? lokalhistoriker och folkbildare. Johan ägnar en stor del av sin fritid åt att forska, föreläsa, kåsera och sprida kunskap om historien och lokalhistorien. Böckerna samt Johans egenskap av folkbildare resulterade år 2005 i ABF:s kulturstipendium.

Berättelsen bygger på autentiska rättegångshandlingar, kyrkoarkivalier och annat historiskt material. Sanningshalten i historien är förhållandevis hög medan repliker och dialoger ... Mordet i Ljungstorp är ett försök att i skönlitterär form beskriva förloppet fram till ett mord som utspelade sig i Rinna församling (i nuvarande Boxholms kommun) 1844, samt det rättsliga efterspelet.

| Adlibris Mordet i Hycklinge : en dokumentärroman Av: Johan Birath Mordet i Hycklinge, är Johan Biraths fjärde bok som i skönlitterär form beskriver ett autentiskt mord begånget på 1800-talets landsbygd. Mordet i Hycklinge : en dokumentärroman. 179 kr Finns i lager Bokus.

RELATERADE BÖKOR