Trädgårdsfesten och andra noveller

Trädgårdsfesten och andra noveller - Katherine Mansfield | Mejoreshoteles.org En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en dag. Grekerna och existensens mysterium på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Katherine Mansfield
DIMENSIONERA
12,26 MB
FILNAMN
Trädgårdsfesten och andra noveller.pdf
ISBN
9355536002652

BESKRIVNING

Katherine Mansfield (1888–1923) är en av de främsta prosaisterna från den lit- terära modernismens glansålder kring 1920. Hennes sparsmakade novellkonst, som till en början inspirerades av Tjechov, väckte sådant gensvar att konkur- renten Virginia Woolf såg sig föranledd att beteckna den som ”hård” och ”grund”. Men Mansfields anseende har bara vuxit i takt med att komplexiteten och spännvidden i hennes insats har klarnat. I föreliggande urval ges prov på de olika novelltyper som har gjort henne berömd. Flera av dem har aldrig tidigare tryckts på svenska.

Hennes sparsmakade novellkonst som till en början inspirerades av Tjechov väckte ... och andra noveller. En tredje version publicerades mer än ett halvt sekel senare, översatt av Lars-Håkan Svensson och utgiven 2013 i samlingen Trädgårdsfesten och andra noveller.

2015-jun-26 - Tusen dårar : noveller / Quim Monzơ ... #noveller.

RELATERADE BÖKOR