Tuschritningen och tre andra historietter

Tuschritningen och tre andra historietter - Hjalmar Söderberg | Mejoreshoteles.org Läs boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriets existens direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hjalmar Söderberg
DIMENSIONERA
4,2 MB
FILNAMN
Tuschritningen och tre andra historietter.pdf
ISBN
1569700642848

BESKRIVNING

Historietterna är ett urval från Söderbergs första novellsamling (1898) och har setts som ett tecken på hans stora betydelse för svensk litteratur. Texterna innehåller stråk av existentiella och allmänmänskliga frågor, där Söderberg skapar sin alldeles egna litterära genre. I Tuschritningen träder en man in i en bod för att köpa en cigarr. Som av en ingivelse visar han det unga butiksbiträdet en tuschritning han bär med sig i plånboken. När flickan skärskådat den ett tag, undrar hon vad den betyder, en fråga som herren inte kan svara på hur mycket han än försöker. Den betyder ju nämligen ingenting. Men flickan känner sig bortgjord och bannar berättarjaget för att göra en fattig flicka till åtlöje. Det är en berättelse om klasskillnadernas konsekvenser, om kunskapstörst och om att få känna sig betydelsefull.De övriga historietterna är Spleen, En kopp te och Duggregnet. I berättelserna känns Söderbergs säregna detaljrikedom och precisa berättarstil igen.

| Adlibris Tuschritningen - och tre andra historietter av Hjalmar Söderberg - en novell från Novellix: "Historietterna är ett urval från Söderbergs första novellsamling (1898) och har setts som ett tecken på hans stora betydelse för svensk litteratur. Tuschritningen och tre andra historietter av Söderberg, Hjalmar: Historietterna är ett urval från Söderbergs första novellsamling (1898) och har setts som ett tecken på hans stora betydelse för svensk litteratur. Texterna innehåller stråk av existentiella och allmänmänskliga frågor, där Söderberg skapar sin alldeles egna litterära genre. Tuschritningen och tre andra historietter.

Med strömmen. Tv-serier och filmer 2013/2014; Tv-serier och filmer 2011/2012; Min Tv-serie- och filmlista 2009/2010; 365 dagars filmutmaning; Filmutmaning 2017-2019; måndag 6 februari 2017. Tuschritningen och tre andra historietter av Hjalmar Söderberg ... Hjalmar Söderberg.

RELATERADE BÖKOR