Bortbytingen (lättläst)

Bortbytingen (lättläst) - Selma Lagerlöf | Mejoreshoteles.org Vi är glada att kunna presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på mejoreshoteles.org.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Selma Lagerlöf
DIMENSIONERA
3,59 MB
FILNAMN
Bortbytingen (lättläst).pdf
ISBN
3182072000592

BESKRIVNING

När bondeparet är ute och rider i skogen med sin nyfödde son stegrar sig plötsligt hästarna. Pojken far ur moderns armar. Paret letar förtvivlat och hittar till sist barnet vid vägkanten. Men något är fel. Det ser inte ut som deras son. Bortbytingen är en stark berättelse där rädslan för det främmande ställs mot medmänsklighet och empati.Bortbytingen publicerades för första gången 1915 i novellsamlingen Troll och människor. I samlingen utgår Selma Lagerlöf från folktron och knyter an till gamla svenska sägner. Historien skrevs 1915 mitt under det brinnande första världskriget som en kritik mot hur människor behandlades. Det är en stark berättelse där rädslan för det okända och främmande ställs mot medmänsklighet och empati. Lagerlöfs förväxlingsdrama har mer än 100 år på nacken, men tematiken är lika aktuell i dag. Hur förhåller vi oss till det främmande och vilka får omtanke och beskydd i dagens Sverige?Boken finns även som e-bok, som digital ljudbok och som Daisy.Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.

Det ser inte ut som deras son. Bortbytingen är en stark berättelse där rädslan för det främmande ställs mot medmän Novell.nu är Sveriges största katalog av dikter och noveller.

Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris Häftad, 2014.

RELATERADE BÖKOR